fredag den 2. juni 2017

Forfatterens 10 bud

I forbindelse med dette lille projekt, har vi læst andre blogindlæg og artikler omkring forfatterlivet. Vi faldte over et indlæg på NewPub.dk, skrevet af Ulrik Kristiansen. Han prøver at slå igennem som forfatter, og har oplevet lidt modgang på vejen. I den forbindelse har han skrevet 10 gode råd, til andre som oplever det samme som ham. Vi synes at disse "10 bud" siger meget om, hvordan det er at være forfatter, og om hvordan man håndterer den modgang som man nogle gange bliver mødt med, som forfatter. Vi har derfor valgt at reposte dem her på bloggen.

(Følgende er ikke kopieret direkte fra NewPub.dk. Vi har udvalgt specifikke tekststykker, og omskrevet dem)

Forfatterens 10 bud:

1. Du skal skrive fordi du ikke kan lade være. (Dette har vi hørt mange gange før, men det må åbenbart være rigtigt). Det er den bedste, og måske eneste rigtige motivation. Du skal have en drøm, en vision, et budskab, et eller andet som du føler at du bare SKAL ud med... 

2. Du skal holde dit skriverum helligt. Du skal finde det sted hvor du skriver bedst, om det er hjemme, på biblioteket, på caféen eller et helt andet sted. 


3. Du skal tro på at du kan få succes - og være ligeglad. Du skal tro på at du kan leve af din passion, og at det du gør er godt. Lad dig ikke forme af noget andet end det der er dig. 


4. Du skal finde ud af hvad der motiverer dig - og bruge det. Er det musik? film? bøger? naturen? Find ud af hvad der aktiverer dine følelser. Det er forskelligt fra person til person. 


5. Du skal være parat til at knokle igennem, for at høste belønningen. Nogen gange er man nødt til at tvinge sig selv igang. Så kommer følelserne tit af sig selv. 


6. Du skal spise ordenligt. Junkfood, cigaretter og sodavand hjælper ikke hjernen til at få ny inspiration. Du bliver mere klar i hovedet, når du behandler din krop godt - med mad der giver vedvarende energi.


7. Du skal røre dig for at kunne sidde stille. Frisk luft og motion, er vigtigt for at kunne sidde stille i mange timer om dagen. Daglig motion og en god potion frisk luft gør underværker for både energien og inspirationen. 


8. Du skal respektere din skrivning overalt. Du må ikke 'undskylde' din skrivning overfor dine venner og familie. Forsvar din skrivning! Sig med stolthed at du er forfatter, fordi det er vigtigt for dig at skrive, og fordi du har noget på hjerte. Stå ved hvad du føler, så kommer respekten af dig selv. 


9. Du skal skrive sammen med andre, når du har brug for det. At være forfatter, kan nogle gange være ensomt. Det kan hjælpe meget at mødes med andre med samme pasion,for at udveksle erfaringer og inspirere hinanden. 


10. Du skal læse inspirerende materiale om din branche. Stop med at læse artikler om "finlitteratur", og om forfattere som har opnået meget mere succes end dig. Læs istedet om din branche for at få inspiration. 


Vi synes at disse 10 bud, siger meget om hvordan det er at være forfatter, og måske især om hvordan det er at være ny forfatter. Hvis man selv drømmer om at blive forfatter, så kan disse også læses som 'gode råd'. Hele Ulrik Kristinasens indlæg kan læses her: 
http://www.newpub.dk/artikel/livet-som-ny-forfatter-og-hvordan-du-holder-det-ud/ 

- Stine og Stephanie 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar